ادبیات, معرفی کتاب, معرفی نویسندگان

معرفی شاعران معاصر ایران در قید حیات

شاعران معاصر زنده

شاعران معاصر ایران در قید حیات از چهره های برجسته و الهام بخش تاریخ مدرن به شمار می روند. افرادی که هویت ایرانی را به مردمان جهان به خوبی می شناسانند و نام ایران را در زمینه شعر بلند آوازه می کنند. سخنان ناب و دلنوشته های عرفانی خوب می نویسند و گزیده اشعار آنها به زبان های مختلف دنیا ترجمه می شود. شاعران معاصر ایران در قید حیات گنجینه با ارزشی از شعر، مقاله، داستان و نمایشنامه از خود برجای می گذارند، بطوری که با استقبال اهالی شعر به ویژه نسل جوان روبرو می شوند. هر ساله به خاطر محتوا آثارشان از طرف حوزه های هنری کشور مورد تشویق قرار می گیرند.

شاعران معاصر ایران در قید حیات محمدرضا شفیعی کدکنی، علی باباچاهی، مینا دست ‌غیب، ایرج جنتی عطایی، شهیار قنبری، اردلان سرفراز، سید علی صالحی، سهیل محمودی، عرفان نظرآهاری، یغما گلرویی، مریم حیدرزاده و فاضل نظری هستند که به اختصار به چند مورد اشاره خواهیم کرد.

شاعران معاصر ایران در قید حیات
مصطفی رحماندوست

مصطفی رحماندوست

شاعر معاصر مصطفی رحماندوست در سال 1329 در همدان به دنیا آمده است. پیش از انقلاب تا قبل از چاپ کتاب کودک و نوجوان از اعضای هیئت نظارت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود. به دلیل ارتباط نزدیکی که با شهید بهشتی داشت توانست کانون پرورش فکری را از زمان انقلاب حفظ نگه دارد. به گواهی صاحب نظران، مصطفی رحماندوست از شاعران معاصر در قید حیات معروف ایرانی است که به عنوان یکی از بزرگان شعر کودک معرفی شده است. نام او را در شمار شاعران جهانی و شعر او را بخشی از فرهنگ شعر جهان قلمداد می کنند. شعری که به هر زبانی خوانده شود اوج احساسات شنونده را برمی انگیزد. از مصطفی رحماندوست تاکنون بیش از هزار و سیصد کتاب شعر کودک و نوجوان دیده ایم. ویژگی مهم شعر آن کاربرد تصویرهای حسی و خیالی است. هر چند که نام این شاعر را بیشتر به تلویح و کمتر به تصویر یاد می کنند.

فاضل نظری

فاضل نظری

فاضل نظری در سال 1358 در شهر خمین بدنیا آمد. یکی از شاعران معاصر ایرانی قرن ماست، که به خاطر غزلیات بی نظیرش شهرت خوبی دارد. او علاوه بر سبک شناسی، در حوزه هنری کودک و نوجوان هم فعالیت دارد. از بهترین شاعران معاصر ایران در قید حیات که توجه ویژه ای به شمار ابیات، ردیف پردازی های خاص و وزن های آرام در شعر دارد. او شعر را با اسلوب معادله بیان می کند و گرایش های اجتماعی حافظ گونه در شعرش می گنجاند.

به گفته خودش محتوی شعر او تلفیقی از باورهای مذهبی و دینی است. سنت گرایی و سنت گریزی در غزلیات نام معروف ترین مقاله ای است که نظری در مورد سنت با تعبیر تازه ای از عشق و عرفان ارائه کرده است. نظری در مجموعه شعر گریه های امپراطوری خود طیف وسیعی از احساسات عمیق و مشترک همه ی انسان ها را به نمایش گذاشته است.

ابوالفضل نظری متخلص به فاضل نظری شش مجموعه شعر دارد که همگی به چاپ رسیده اند. مجموعه آثار او شامل اقلیت، آن‌ها که مضمون عشق و عرفان دارد، مجموعه شعر ضد که مشتمل بر پنجاه ‌و یک غزل است، مجموعه کتاب که از عشق، زندگی، دنیا، مرگ و انسان سخن می گوید و مجموعه وجود که شامل 20 شعر می باشد.

شاعر معاصر عرفان نظرآهاری

عرفان نظرآهاری شاعر 49 ساله ای که در زمینه نثر و پژوهش های ادبی رقیب ندارد. یکی از شاعران خلاق و برجسته کنگره شعر زنان که برگزیده جشنواره کتاب کانون و پرورش فکری کودکان و نوجوانان می باشد. در حال حاضر مدرس دانشگاه و مراکز علمی و آموزشی کشور است.

تنها یکی از شاعران معاصر ایران در قید حیات است که در طی چندین سال فعالیت، شهرت و معروفیت خوبی بدست آورده است. شعرهای او مضامین عرفانی، عاشقانه و زنانه دارد. شاعر تاثیرگذار دوران معاصر که اصول شعر سنتی را کنار گذاشته است و شیوه نیمایی را در پیش گرفته است. شاعری که متن های زیبا و عارفانه اش به خاطر فراگیری سوژه ها و زمینه هایی که مورد اظهار نظر قرار می گیرند، خواندنی و پرطرفدار می باشد. او که به زبان مردم امروز حرف می زند، زمینه شخصی، اجتماعی و فکری متفاوتی از دیگر شاعران به نمایش گذاشته است. کسی که شعرهای ساده، روان و پر محتوا می نویسد و منتقدان آن را دوست دارند.

از آثار نظرآهاری می توان به جوانمرد نام دیگر تو اشاره داشت که در سال 1385 سروده شده است. دیگر آثار نظرآهاری روزهای سادگی، پشت کوچه‌های ابر، نامه‌های خط خطی، لیلی نام تمام دختران زمین است، راز مرواریدهای شهرزاد، پیامبری از کنار خانه ما رد شد، هر قاصدکی یک پیامبر است، بالهایت را کجا جا گذاشتی، چای با طعم خدا، در سینه ات نهنگی می‌تپد، من هشتمین آن هفت نفرم، روی تخته سیاه جهان با گچ نور بنویس، دو روز مانده به پایان جهان، من بیابان همسرم باد، چای با طعم خدا و کوله پشتی ات کجاست می باشد.

شاعر معاصر محمدرضا عالی‌پیام

محمدرضا عالی پیام (زاده ۲۰ خرداد ۱۳۳۶ در تهران) متخلص به هالو شاعر و طنزپرداز ایرانی است. او همچنین روزنامه‌نگار، عضو سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تا سال ۶۸، کارمند سابق وزارت خارجه،بازیگر، فیلم‌ساز، معترض، زندانی سیاسی، وبلاگ‌نویس، عضو کانون فیلمنامه‌نویسان سینمای ایران و مدیر مسئول مؤسسه تبلیغاتی دایره مینا، بازیگر، تهیه‌کننده و کارگردان اهل ایران هم بوده‌است.

2 نظر در “معرفی شاعران معاصر ایران در قید حیات

  1. لقمان گفت:

    چرا اسم هالو ( آقای عالی پیام ) در بین شاعران نیست هیچکدام از شاعران اسم برده شده به اندازه ایشان معروف یا محبوب نیستند

    1. EKUT گفت:

      سلام دوست عزیز مقاله را اپدیت کردیم ممنون از اطلاع رسانی اتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 4 =