متفرقه

چگونه کتاب بخوانیم که فراموش نکنیم؟

چطور کتاب بخونیم فراموش نکنیم ؟؟؟

همه افراد به‌ هر دلیلی نیاز به خواندن کتاب دارند. برخی از افراد عاشق کتاب هستند و خواندن کتاب حال‌شان خوب می‌شود. برخی نیز به اجبار و از سر نیاز کتاب می‌خوانند. به هر صورت کتاب خواندن را می‌توانیم یک مهارت بدانیم. برخی به صورت ذاتی، علاقه دارند و می‌دانند که چگونه کتاب بخوانیم که فراموش نکنیم؟ اما برخی از افراد نیازمند آموختن این مهارت هستند. امروز ترفندهایی وجود دارند که باعث می‌شوند، کتاب‌هایی که خوانده‌اید در ذهن‌تان پایدار بمانند.

چگونه کتاب بخوانیم که فراموش نکنیم؟

بهتر است بحث را با یک سوال ادامه دهیم. آیا برای شما هم پیش آمده که محتوای یک کتابی که قبلا خوانده‌اید را از یاد ببرید. چه عواملی باعث فراموشی موضوع می‌شود؟ آیا ترفندهای کتابخوانی را بلد هستید؟ مسلما شما نیز مانند ما دچار فراموشی بخشی یا کل موضوع یک کتاب شده‌اید، در حالی که آن را با لذت خوانده‌اید. شاید نیاز باشد که این کتاب را برای تست و آزمون خوانده باشید؛ ولی آن را به فراموشی سپرده‌اید. نگران نباشید این یک موضوع کاملا طبیعی است. ما چند ترفند عالی بیان می‌کنیم، تا بتوانید کتاب را با جان و دل درک کنید و در ذهن‌تان ثبت کنید. پس همراه ما بمانید.

هر کتابی را نخوانید

در یک مقاله‌ خواندم که نوشته بود؛ کتاب‌های بیشتری را نخوانید، جمله جالبی به نظر می‌رسد. مضمون این جمله دقیقا مشابه گفته ماست که هر کتابی را نخوانید. اگر پا به کتابخانه بگذارید، هزاران جلد کتاب را می‌بینید. هزاران نسخه کتاب آنلاین را می‌توانید در دنیای اینترنت ببینید. سوال اینجاست آیا هر کتابی ارزش خواندن دارد؟ طبیعتاً هر کتابی که چاپ شود مبنی بر ارزشمند بودن آن نیست. پس در انتخاب کتابی که می‌خواهید بخوانید و وقت با ارزش خود را، برای آن بگذارید دقت کنید. عمر ما آنچنان نیست که سعی کنیم هر چیزی را مطالعه کنیم.

 در طول روز شاید تایم خیلی کوتاهی را بتوانید کتاب بخوانید؛ پس کتابی را بخوانید که مناسب باحال و تجربه و رشته تحصیلی شما باشد. برای شناخت کتاب مناسب به نویسنده، مبحث و انتشارات آن دقت کنید. همچنین برای تصمیم قطعی، صفحه اول کتاب یا یک صفحه به صورت شانسی باز کنید و بخوانید. طرز قلم و نوع کلمات آن مشخص کننده، اصالت کتاب هستند. این نکته یکی از راه‌های رسیدن به جواب این سوال است؛ چگونه کتاب بخوانیم تا فراموش نکنیم؟ کتاب‌هایی که دوست داشتید را، دوبار یا سه بار بخوانید ولی کتاب‌های زیادی نخوانید.

فراموش نکردن کتاب

کتاب‌های کاربردی بخوانید

کتاب خوب با محتوای ارزشمند فراوان است؛ اما کتابی که در زندگی روزمره کاربردی باشد، بهترین انتخاب خواهد بود. تصور کنید کتابی را می‌خوانید که در زندگی روزمره خود گاهی با آنها برخورد دارید، مسلما این جملات کتاب سریعا به ذهن‌تان خواهد آمد. در این زمان می‌توانید جملات و مضامین کتاب را در زندگی خود به‌کار ببندید و تاثیر آن را در اثبات کتاب در ذهن‌تان ببینید.

به عنوان مثال: خواندن یک کتاب روانشناسی کودک برای یک مادر که در زندگی روزمره به‌طور مرتب با کودک سروکار دارد؛ یک امتیاز محسوب می‌شود. این نوع کتاب‌ها که در زندگی انسان‌ها عجین هستند محال است فراموش شوند. پس دومین جواب برای سوال، چگونه کتاب بخوانیم تا فراموش نکنیم؟ خواندن کتاب‌های کاربردی در زندگی است.

نت برداری کنید

یادداشت برداری یکی از رایج‌ترین روش برای حفظ و یادگیری است‌. به طوری که این روش را از دوران تحصیل نیز آموختیم. نکات مهم هر کتاب را می‌توان در دفترچه یادداشت کرد. در گوشه کتاب می‌توان این کار را انجام داد. هایلایت کردن مطالب لازم است. قسمت‌هایی که فکر می‌کنید یادآوری آنها به شما کمک می‌کند را هایلایت کنید.

 شاید بگویید برای کتاب‌های الکترونیکی این کار را می‌توان انجام داد یا خیر؟ اغلب کتاب‌های الکترونیکی قابلیت هایلایت و نت‌برداری را در صفحات خود دارند. حتی می‌توانید از برنامه یادداشت الکترونیکی استفاده کنید و مطالب مهم را در آن کپی و پیست کنید. نت‌برداری بسیار آسان، اما پرکار برد خواهد بود

خلاصه نویسی کنید

بعد از نت‌برداری حالا که خواندن کتاب را به پایان رساندید آن را خلاصه نویسی کنید. خلاصه نویسی از یک پاراگراف تا چند صفحه انجام می‌شود. آیا می‌دانید در خلاصه نویسی به چه چیزهایی بپردازید؟ نکته‌هایی که فکر می‌کنید مضمون اصلی کتاب هستند. هدف خاصی که نویسنده دنبال می‌کند و آنچه که با خواندن کتاب فهمیده‌اید. همه این موارد را در جایی خلاصه نویسی کنید.

 ممکن است گذرتان باز به این کتاب بخورد و نیاز باشد دوباره آن را از اول بخوانید؛ اما وقتی خلاصه نویسی کنید، فوری به دفترچه یادداشت سری می‌زنید و هدف کتاب را به‌یاد خواهید آورد. لزومی ندارد هر بار کتاب را از نو بخوانید. اگر آنها را خلاصه نویسی کنید در ذهن‌تان نهادینه می‌شود و فراموش نشدنی می‌شود. حتی بعد از سال‌ها می‌توانید کتاب را برای دوستتان شرح دهید، بدون آنکه نیاز باشد آن را دوباره مطالعه کنید.

کتاب مرتبط بخوانیم

اگر به دنبال یک موضوع خاصی هستید، چندین کتاب در مورد آن بخوانید؛ زیرا خواندن کتاب‌های با یک محوریت علاوه برآنکه می‌تواند، اطلاعات تان را در یک حوزه افزایش دهد، باعث تثبیت بیشتر آنها در ذهن می‌شود. محال است که چنین مطالب مشابه را فراموش کنید. به طور ناخودآگاه مفاهیم یک شکل در ذهن جا باز می‌کنند.

دوبار بخوانید

شاید لازم باشد برای درک عمیق و سپردن به ذهن، یک کتاب را دوبار یا سه‌بار بخوانید. اگر کتابی را چند بار مطالعه کنید خواهید دید که نکته‌هایی در آن به‌دست می‌آورید؛ در دفعات قبلی متوجه آنها نشده بودید. براین اساس یک پیشنهاد برای جواب سوال، چگونه کتاب بخوانیم که فراموش نکنیم؟ چند بار خوانی کتاب است. برخی نکات کتاب با یک بار خواندن در ذهن ثابت نمی‌شوند، بلکه نیاز است آنها را چند باری خواند تا به‌درستی مضامین را درک و ثبت نمود. پس در خواندن کتاب تمرکز کنید و آن را به خوبی بخوانید.

راه حل فراموش نکردن کتاب

آیا میدانستید در فروشگاه کتاب ایکات امکان فروش کتاب های دست دوم خود را دارید؟

سخن آخر

ما در این محتوا سعی کردیم، تمامی موارد مثبت در تثبیت مفاهیم خوانده شده را بیان کنیم. با قلمی شیوا و روان به این سوال پرداختیم که چگونه کتاب بخوانیم‌ تا فراموش نکنیم؟ یاداشت برداری، نت‌برداری و چندبار خوانی و انتخاب کتاب باارزش برای خواندن از مهمترین نکات مورد بحث بود. اگر به دنبال کتاب خاصی مطابق با نیازتان هستید؛ پیشنهاد می‌کنیم سری به سایت ایکات بزنید.

 سایت کتاب ایکات بهترین کتاب‌های نو و دسته دوم را برای فروش دارد. کتاب‌های نو همیشه قیمت بالاتری دارند اگر می‌خواهید بابت کتاب هزینه آنچنانی نکنید می‌توانید از بین کتاب‌های دست دوم خریداری کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − یک =